Pollo Tonnato

Zie hier: de Pollo Tonnato. Dit heerlijke voorgerechtje wordt koud geserveerd met een romig sausje van tonijn en mayonaise.

Personen

4

Tijd

20 min

Kcal

285 kcal

Voedingswaarden per persoon

  • Calorieën: 285 kcal
  • Koolhydraten: 5,8 g
  • Eiwitten: 22,7 g
  • Vetten: 19 g
  • Vezels: 1,7 g
  • Ingrediënten

  • 300 gram flinterdunne kipfilet
  • 100 gram tonijn in water (blik)
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 60 gram rucola
  • 1/2 potje grote kappertjes
  • 1/2 potje kleine kappertjes
  • 15 gram ansjovis
  • Half bosje basilicum
  • 3 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Zo maak je Pollo Tonnato:

    1. Zet een pan op het vuur en frituur/bak de kleine kappertjes in twee eetlepels olijfolie.
    2. Meng de mayonaise, mosterd, citroenrasp, 3⁄4 van de basilicum, ansjovis, de gefrituurde kappertjes, peper, zout en tonijn met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus.
    3. Snijd de cherrytomaten door tweeën en de resterende basilicum in stukjes.
    4. Leg de rucola in een cirkel op een mooie schaal of groot bord en leg de kipfilet er overheen. Wij hebben gekozen om het op een rond bord op te dienen in de vorm van een kerstkrans. Verdeel vervolgens de cherrytomaatjes, grote kappertjes en 1⁄4 basilicum over de Pollo Tonnato.
    5. Maak af met het romig sausje van tonijn en mayonaise.

    Personal Body Plan

    Je personal trainer, coach en voedingsdeskundige in één.
    Hoe werkt het?
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.