Zalm Wellington

Met de feestdagen komt de beef Wellington veel voorbij. Deze zalm Wellington is een keer iets anders om je tafelgasten te verrassen!

Personen

6

Tijd

55 min

Kcal

492 kcal

Voedingswaarden per persoon

  • Calorieën: 492 kcal
  • Koolhydraten: 21,5 g
  • Eiwitten: 26,7 g
  • Vetten: 32 g
  • Vezels: 2,2 g
  • Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 600 gram zalm zonder huid
  • 400 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el crème fraîche
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 el olie
  • Peper en zout
  • 20 gram paneermeel
  • Zo maak je de zalm Wellington:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Snijd de ui en de knoflook. Bak deze voor 2 minuten in een koekenpan met olie op hoog vuur.
    3. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe, zorg ervoor dat deze helemaal geslonken is.
    4. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat deze goed uitlekken in een vergiet.
    5. Doe de spinazie in een kom, voeg hier de crème fraîche aan toe en meng dit alles goed door elkaar.
    6. Rol het bladerdeeg uit op je werkblad, prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Strooi een dun laagje paneermeel over de bladerdeegbodem. Dit zorgt ervoor dat de Wellington niet te nat wordt.
    7. Leg de verse zalm in een lijn op het bladerdeeg. Verdeel vervolgens het spinaziemengsel over de zalm.
    8. Vouw de buitenste zijdes van het bladerdeeg over elkaar heen en duw de zijkanten aan zodat er geen opening meer is. Je kunt het overige bladerdeeg gebruiken om vormpjes uit te snijden en de rol ermee decoreren.
    9. Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het opgeklopte eigeel.
    10. Zet de Wellington in de voorverwarmde oven en laat deze 30 minuten bakken totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is.
    11. Haal de Wellington uit de oven en laat deze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    12. Snijd de Wellington in plakken en smullen maar!

    Personal Body Plan

    Je personal trainer, coach en voedingsdeskundige in één.
    Hoe werkt het?
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.