Cannelloni met spinazie

Oke, dit jaar wordt het tijd om wat meer je best te doet voor het kerstdiner! Met die scroppino maak je geen indruk meer op je schoonfamilie. Waar je wél indruk mee maakt is met deze cannelloni met spinazie. Laat je niet gek maken, dit gerecht is super easy en ook nog eens heerlijk!

Personen

10

Tijd

15 min (+30 min oven)

Kcal

247 kcal

Voedingswaarden per persoon

  • Calorieën: 247 kcal
  • Koolhydraten: 37,4 g
  • Eiwitten: 11,6 g
  • Vetten: 4,9 g
  • Vezels: 3,6 g
  • Ingrediënten

  • 10 (200 gram) cannelloni’s
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 200 gram verse spinazie
  • 200 ml tomatensaus
  • Verse basilicum
  • Hoe maak je de cannelloni met spinazie?

    1. Verwarm de oven op 180 graden.
    2. Bak de spinazie even kort tot het geslonken is.
    3. Meng de ricotta, ei, 75 gram mozzarella, spinazie en de basilicum in een grote kom en roer goed door.
    4. Schep de ricottavulling in een diepvrieszak en knip een klein hoekje van de zak af.
    5. Vul de cannelloni’s met de ricottavulling en leg deze op een rijtje in een ingevette ovenschaal.
    6. Schenk een dun laagje tomatensaus over de gevulde cannelloni’s en bestrooi dit met de overgebleven mozzarella.
    7. Bak de cannelloni's 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

    Personal Body Plan

    Je personal trainer, coach en voedingsdeskundige in één.
    Hoe werkt het?
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.
    We change lives, not just bodies.