Aardappeltoefjes

Deze aardappeltoefjes doen het goed tijdens het kerstdiner!

Personen

1

Tijd

60 min

Kcal

222 Kcal

Voedingswaarden per persoon

• Calorieën: 222 Kcal
• Koolhydraten: 29 gr
• Eiwitten: 7 gr
• Vetten: 8 gr
• Vezels: 3 gr

Ingrediënten

  • • 150 g kruimige aardappelen
  • • 75 g melk naar keuze
  • • 5 g boter
  • • peper en zout
  • • 7 g Parmezaanse kaas

Met dit stappenplan leggen wij jou uit hoe je deze aardappeltoefjes eenvoudig kunt maken. Dat wordt smullen, eet smakelijk!

Stappen

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Kook de aardappelen met een flinke snuf zout tot ze goed zacht zijn.
  • Giet ze af, druk de aardappelen door een bolzeef met een soeplepel en doe de puree terug in de pan.
  • Verwarm de oven op 2 graden.
  • Wanneer de aardappelen gezeefd zijn, giet je een scheutje melk en een klontje boter bij de pan.
  • Meng dit tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper. Schep de puree over in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit toefjes van de puree op de bakplaat.
  • Besprenkel deze met parmezaanse kaas en bak de aardappeltoefjes in 25 minuten mooi goudbruin.

Doel. Plan. Resultaat.

Personal Body Plan, mét 1:1 begeleiding. Zo haal jij je fitness doelen wél.
Hoe werkt het?